Levi Weemoedt signeert

Geplaatst 1 jaar geleden in Entertainment. 922 Uitzichten

De dichter en schrijver Levi Weemoedt; de positieve pessimist

Levi Weemoedt signeert
geschreven door @jaco
Foto met toestemming uitgever. Copyright Arie Wapenaar

Mijn literaire held en vroegere grappige, vriendelijke en regelmatig op de banken in de klas rondrennende leraar Nederlands, tijdens mijn (volgens sommigen, roemruchte) Westland Zuid-periode in Vlaardingen, is zaterdag 15 december vanaf 14.00 uur in boekenwinkel Plantage Pontier - Vlaardingen Centrum - te gast en zal uit zijn werk voorlezen en huidig werk en of werken uit het verleden signeren.

Rond de tijd dat ik les van hem kreeg was hij al een tv-icoon, wandelend langs het Hoekse zeewater, gedichten voorlezend alsof hij nooit anders deed. Door Sonja Barend (en mij) bejubeld en nu zelfs voorzien van een bloemlezing door Ozcan Akyol......het (succesvol als literaire held) leven voor Levi Weemoedt begint nu pas echt op zijn 70e. Ik ben zelfs met lof afgestudeerd met diverse werken van Levi Weemoedt, nadat ik hem tevens heb mogen interviewen.

Zijn haar was tijdens zijn leraarschap altijd een warboel, dat was zijn handelsmerk; perfectionisme en 'opgeruimd', dat past hem niet.......een kronkelend denkende en schrijvende grappenmaker, vermomd als 'stoffige man', maar altijd humoristisch scherp gebekt..........ga hem leren kennen in de boekhandel of online shoppend (https://www.bol.com/nl/s/boeken/zoekresultaten/Ntt/levi%2Bweemoedt/N/8299/Nty/1/search/true/searchType/qck/defaultSearchContext/media_all/sc/books_all/index.html)

Zeer de moeite waard, deze 'gekroonde' positieve pessimist: Levi Weemoedt. https://www.grootvlaardingen.nl/reader/50820/939168/levi-weemoedt-voor-even-terug

Donderdagavond vanaf 19u live interview op: Omroep Vlaardingen

Woont in Nederland